Over ons

Een plek om je eigen meesterschap vorm te geven
4.8/5

Welkom 

ISEMI Opleidingen is ontstaan vanuit het verlangen om nieuwe mogelijkheden te ontdekken, speciaal voor mensen zoals jij die hun leven in volle potentie willen leven. De naam ISEMI komt van een oud Grieks woord dat “het weten op een intieme manier” betekent, wat perfect aansluit bij onze missie. Wij streven ernaar mensen te helpen echte wijsheid te belichamen, zodat je op alle levensgebieden je eigen meesterschap kunt vormgeven. 

Met een unieke mix van ervaringsleren - gericht op professionele communicatie, leiderschap, psychologie en spiritualiteit - gaan we diep in op wat het betekent om echt jezelf te zijn. Het resultaat? Je volle potentieel wordt werkelijkheid. Je kunt meer verantwoordelijkheid dragen én ervaart meer verbinding met het grotere geheel. Zodat je samen kunt doorgroeien om mooie dingen te doen voor opdrachtgevers en de samenleving. 
image
image

Het organisatieverhaal 

Mijn levensverhaal vormt het begin van ons organisatieverhaal. Als kind was ik al een echte avonturier. In de speeltuin vloog ik meteen alle speeltoestellen in. Naast de vele mooie momenten had ik ook te maken met een streng christelijke opvoeding, pesten en diverse vormen van geweld. Vanaf mijn zestiende reisde ik naar de Verenigde Staten en Australië – plaatsen die voor mij vrijheid symboliseren. 

In de decennia daarna heb ik veel gereisd, ontdekt en geleerd. De ontmoeting met andere mensen en culturen hebben mijn wereldbeeld verrijkt. Ik begon me te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en de mystieke tradities. Onder begeleiding van bekwame trainers en mentoren ontdekte ik mijn eigen weg. Het verlangen om te onderzoeken is nog altijd wat mij drijft. 

Doordat ik mezelf ontwikkelde, werd ik op professioneel vlak steeds vaker gevraagd voor nieuwe projecten. Na een mooie loopbaan in de beveiligingsbranche besloot ik mijzelf toe te leggen op persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Onze kernwaarden

image
Liefde

Liefde is een verbindende energie. Een kracht die je in staat stelt om je eigenbelang te overstijgen. Het vermogen om steeds een onderscheid te maken tussen de persoon en het gedrag. Als persoon is ieder mens onvoorwaardelijk oké. Op gedrag kunnen we elkaar aanspreken en grenzen stellen.

De kracht van liefde leidt er uiteindelijk toe dat je steeds meer betekenisvolle en verdiepende relaties met andere opbouwt — waarin ieder zijn eigen potentieel kan verwezenlijken.

Autonomie

Autonomie gaat over het recht om je eigen beslissingen te nemen en de verantwoordelijkheid om de consequenties van daarvan te dragen. Autonomie leidt tot een (opnieuw) geïntegreerde persoonlijkheid – herkenbaar in het vermogen tot bewustzijn, spontaniteit en intimiteit.

Wijsheid

Je kennis en vaardigheden leren toepassen in complexe en onzekere situaties, rekening houdend met zowel de korte- als lange termijn gevolgen van je acties.

Meesterschap

Bewustwording van wat je onbewust doet, zowel in je vakmanschap als in je leiderschap. Zodat je vanuit je authenticiteit jezelf en je omgeving op een hoger plan kunt brengen.

Kwaliteit

We hebben aandacht voor alle aspecten van het leerproces én groepsproces. Onze focus ligt op jouw mogelijkheden om te groeien. Kwaliteit betekent ook dat we je uitdagen om het beste uit jezelf te halen. 

Wat anderen over ons zeggen

Reviews
Ik heb bij Marcel een traject voor Innerlijke kracht gevolgd. Heel duidelijk onderbouwde uitleg. Marcel is vriendelijk en professioneel. Hij luistert en past het gehoorde toe. Leerzaam en ik heb weer een stapje verder gemaakt naar herstel. 
image
Suzanne Vis
Boekhouder, ZZP
ISEMI geeft ons de gevraagd kwaliteit. Door open en eerlijke communicatie hebben wij de beoogde doelstellingen bereikt.
image
Richard Visser
Project Manager
Ik vind vind het waardevol hoe inzichten voelbaar worden, ze worden levend in je. Waardoor ze bij je blijven.  
image
Iris van Sambeek
Psycholoog
Toen Marcel bij ons binnen kwam lopen, merkte ik meteen zijn kracht en unieke heldere perspectief. Hij heeft bij ons een masterclass gegeven, en die heeft een onuitwisbare indruk gemaakt. Door de heldere uitleg, succesvolle oefeningen en veilige inspirerende ruimte die Marcel biedt, heeft iedereen in de groep de magie van deze methode ervaren op een manier die ze dagelijks kunnen toepassen. 
image
Conny van Rooij
Locatiemanager