Onze missie

Mensen en organisaties begeleiden naar hun volle potentieel

Zoals voor iedere organisatie geldt komt de reis van bron naar bestemming voort uit het levensverhaal van de oprichter. Als kind was ik al een avonturier die van ontdekken hield. In de speeltuin ‘vloog’ ik meteen alle speeltoestellen in. Naast de vele mooie momenten had ik ook te maken met pesten, geweld en indoctrinatie. Op mijn 16de was het mijn drive naar avontuur waardoor ik mijn vrijheid herwon en op weg ging. Ik reisde naar de Verenigde Staten en Australië, plaatsen die voor mij vrijheid symboliseren, waar ik de mogelijkheid kreeg om het beste uit mijzelf én het leven te halen.

In de decennia daarna heb ik veel gereisd, ontdekt en geleerd. De ontmoeting met andere mensen, culturen en omgevingen hebben zowel mijn zelfbeeld als wereldbeeld verrijkt. Ik begon me te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling en de mystieke tradities. Onder begeleiding van bekwame trainers en mentoren ontdekte ik mijn eigen weg. Het verlangen om te onderzoeken en steeds verder te komen is nog altijd wat mij drijft.

Net als het klassieke verhaal van de reis van de held had ik de lange tocht naar verre oorden nodig om uiteindelijk te ontdekken dat de plek die ik zocht in mijzelf lag. In de volgende tien jaar maakte ik de reis naar binnen. Door de “donkere nacht van de ziel” heen om te ontdekken dat de weg naar innerlijke vrijheid het moeilijkst is – maar wel meeste oplevert.

Vanuit mijn eigen plek is deze organisatie ontstaan. ISEMI is een oud Griekse term die ‘het weten op een intieme manier’ betekent. Na het bekende ‘ken u zelf’ de reis naar binnen om je plek terug te vinden, opent de leerlijn naar buiten zich door het geleidelijk ontvouwen van verdiepende kennis.

Onze missie is: mensen en organisaties begeleiden naar hun volle potentieel. Dit doen we door een vrijplaats te creëren waar je juist in de ontmoeting met anderen jouw eigen creativiteit oproept, jouw ideeën vormt, jouw talenten ontwikkeld en waar de levenskennis van de eeuwen op een moderne manier wordt doorgegeven. Een plek die de lange weg naar autonomie en zelfverwezenlijking ook voor toekomstige generaties open houdt.

Een plek waar je welkom bent, met alles wat je bij je draagt. Waar je als mens onvoorwaardelijke oké bent en als professional wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Wij zien het als onze maatschappelijke taak een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van professioneel onderwijs. Dit doen we door aandacht te besteden aan de bredere vorming van professionals en leiders. Als alumni van ISEMI ben jij je bewust van je omgeving en neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen handelen. Zo creëren we met elkaar een plek voor de duurzame groei van mensen en organisaties.

Een opleiding bij ISEMI is méér dan alleen kennisoverdracht, het is een volledige leerervaring op identiteitsniveau, waardoor je écht verder komt in jouw persoonlijke ontwikkeling.